Punih 30 sati 46-godišnja Karen Klein pješačila je kroz snijeg ne bi li spasila svoju obitelj. Put dugačak gotovo 43 kilometara prošla je teškom mukom, pritom pijući vlastiti urin i hraneći se grančicama.

Sve je počelo kada su Karen, godinu dana stariji suprug Eric i 10-godišnji sin Isaac upali u mećavu, izgubili se tražeći alternativne puteve te automobilom ostali zameteni na cesti. Obzirom da su ostali na području na kojem nema signala za mobitel Karen je odlučila pronaći pomoć pješke. Inače trči maratone i natječe se u triatlonu pa je u puno boljoj fizičkoj kondiciji od supruga, koji je ostao sa sinom u automobilu.

Snijeg je na pojedinim mjestima bio visok i do 90 cm, a Karen je bila u običnoj zimskoj jakni i čizmama. Nakon 16 km stigla je do glavne ceste, ali i ona je bila zatvorena pa je nastavila dalje sve do jedne kolibe u na kojoj je razbila prozor, ušla unutra i onesvijestila se od slabosti. Nasreću, suprug se u međuvremenu popeo na brdo u blizini zametenog automobila, uhvatio signal na mobitelu u pozvao pomoć.